Rondreis Cappadocie Afbeelding Rondreis Cappadocie
Rondreis Cappadocie ***
Bestemming: Rondreizen Turkije - Fly Drive Turkije

Rondreis Cappadocie

***

8 daagse Rondreis Cappadocie . Met een bezoek aan onder andere het Mevlana Museum, Sultanhan-Keravanserai, tufsteenlandschap, Goreme (opgenomen in de UNESCO lijst van werelderfgoederen), de beroemde antieke stad Perge, het beroemde Romeinse theater Aspendos en nog veel meer. Bekijk hier de kaart van deze rondreis.

Hotel o.b.v. HalfpensionRondreis Cappadocie

8 daagse Rondreis Cappadocie . Met een bezoek aan onder andere het Mevlana Museum, Sultanhan-Keravanserai, tufsteenlandschap, Goreme (opgenomen in de UNESCO lijst van werelderfgoederen), de beroemde antieke stad Perge, het beroemde Romeinse theater Aspendos en nog veel meer. Bekijk hier de kaart van deze rondreis.

Rondreis is inclusief

 • Chartervlucht naar Antalya
 • Bus transfers van luchthaven en naar luchthaven
 • Vervoer tijdens de rondreis
 • Overnachting
 • Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Begeleiding door een deskundige reisleiding

Let op

Om organisatorische redenen kan de route en volgorde van het programma zoals beschreven worden aangepast. De inhoud blijft echter te allen tijde gelijk. Prijzen zijn excl entree, lunch en reisleidingservice van 139 euro p.p. ter plaatse te betalen. Deze rondreis is niet geschikt voor kinderen. Het minimum aantal deelnemers: 30, peildatum uiterlijk 2 weken voor vertrek. De lokale agent kan echter beslissen de reis toch door te laten gaan bij minder deelnemers.

Dag 1

U vliegt met gerenommeerde chartermaatschappijen naar Antalya. Op de luchthaven wordt u welkom geheten door uw reisleiding en vervolgens is er de transfer naar uw hotel. Diner en overnachting aan de Turkse Riviera.

Dag 2

Vandaag vertrekt u richting Cappadocie. U reist door het Taurusgebergte naar Konya en brengt een bezoek aan het Mevlana Museum. Mevlana wordt als een van de grote islamitische filosofen gezien. Hij is de oprichter van de orde van de dansende Derwisjen. In de Seltsjoekenperiode had deze orde vele aanhangers. Na het ontstaan van de Turkse republiek werd de orde echter verboden en wat nu nog rest is het museum. Net voor Aksaray zien we de beroemde Sultanhan-Keravanserai. Dit imposante gebouw, dat veel weg heeft van een vesting, werd in de 13e eeuw onder Alaeddin Keykubat I gebouwd en ligt midden in het dorp. Keravanserai waren rustplaatsen voor reizigers en dieren en zijn gesitueerd langs de oude handelsroutes. Ze liggen steeds zo'n 40 kilometer uit elkaar. Dit is namelijk de afstand die een kameelkaravaan per dag ongeveer kon afleggen. In de middag rijdt u over de hoogvlakte verder naar Cappadocie voor diner en overnachting.

Dag 3

Vandaag kunt u genieten van een intensieve dagexcursie naar het sprookjesachtige tufsteenlandschap, dat is ontstaan door erupties van lava uit de vulkanen Erciyes en Hasan Dag. Mede door erosie zijn er talrijke markante rotsformaties in een bijzonder maanlandschap ontstaan. We beginnen de excursie met een bezoek aan de onderaardse stad Kaymakli. In de tijd van de Arabische belegering hebben de bewoners hun toevlucht gezocht en gevonden in deze ondergrondse stad. Daarna bezoeken we Goreme, opgenomen in de UNESCO lijst van werelderfgoederen met haar talrijke rotskerken met bijzonder mooie fresco's. U zult zich tijdens de diverse fotostops op een andere planeet wanen. De bezichtigingen zullen overwegend lopend worden gedaan. Tot slot heeft u een diner en overnachting in Cappadocie.

Dag 4

Na het ontbijt rijden we naar Pasabag. Hier is het dal van de Monniken en begint de wandeling die u naar Zelve leidt. In Zelve bezoeken we 3 verschillende dalen, waarna we verder gaan naar het Witte Dal of het dal waar de beroemde kameel van tufsteen te zien is. Aan het einde van de middag staat een bezoek aan een tapijtknoperij op het programma. Diner en overnachting in Cappadocie.

Dag 5

We rijden door de prachtige natuur terug naar de Turkse Riviera, waar u geniet van een diner en overnachting.

Dag 6

U begint de dag met een bezichtiging van de beroemde antieke stad Perge. Aansluitend rijden we naar Antalya, waar u onder andere een lokale Turkse Markt bezoekt. Hier kunt u zelf ondervinden hoe het leven van alledag zich afspeelt. Op deze typisch orientaalse markt vindt u onder andere kruiden, specerijen, groente, fruit en misschien ook wel wat souvenirs. Verder brengen we een bezoek aan een betoverend mooie waterval. In de loop van de middag komen we aan in een juwelierscentrum, waar u de vervaardiging van handgemaakte sieraden kunt bekijken.

Dag 7

Op het programma staat vandaag een bezichtiging van het beroemde Romeinse theater Aspendos. Dit theater is een van de best bewaarde Romeinse theaters in de wereld. Na dit bezoek wonen we een leermodeshow bij. We sluiten de dag af met een boottocht. Deze tocht duurt tot aan de zee waar de rivier uitmondt. Natuurlijk heeft u tijd om een duikje te nemen mits de weersomstandigheden dit toelaten. Op de rivier geniet u ook van een lunch. Drankjes zijn tegen betaling.

Dag 8

Transfer naar de luchthaven van Antalya, gevolgd door de terugvlucht. Of eventueel naar uw verlengingshotel voor het vervolg van uw vakantie.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Rondreis Cappadocie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail